Na Slovensku prebieha medzinárodná akcia železničnej polície

13.03.2012 Bratislava

Bratislava 13. marca (TASR) - Oddnes do stredy (14.3.) prebieha aj na Slovensku v obvode železničných dráh medzinárodná policajná akcia RAILPOL-u (Európska sieť železničných polícií). Policajná akcia s názvom "Čistá stanica" je zameraná na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich vo vlakoch a na železničných staniciach.

Cieľom akcie je preventívne pôsobenie za účelom ochrany života, zdravia a majetku osôb v železničnej doprave a majetku organizácií pôsobiacich v obvode železničných dráh. Rovnako aj ochrana verejného poriadku, bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy. Do akcie sú zapojení najmä príslušníci železničnej a poriadkovej polície. Na odhaľovanie podozrivých predmetov a látok v opustených batožinách a v batožinách cestujúcich využívajú aj služobných psov. Kontroly robia vo vybraných osobných vlakoch, na vybraných železničných staniciach a v ich okolí.

Do medzinárodnej policajnej akcie je zapojených 15 členských krajín RAILPOL-u a USA. V niektorých krajinách robia aj kontrolu skenovacieho systému a iných metód, ktoré sa používajú pri prijímaní batožiny do úschovy. Takáto akcia je v rámci RAILPOL-u prvá.

TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.
 

Vyberte región